Цене туристичких аранжмана су драстично скочиле ове године због актуелне светске економске кризе. Туристи се често срећу са ситуацијама у којима су приморани на додатни трошак. Тако је једна туристкиња из Србије била на летовању у Паралији у Грчкој и узела је лежаљке на којима је писало да коштају пет евра, али се испоставило да је жена морала да спреми још новца.

Своју муку је поделила на Фејсбук групи "Грчка инфо". Описала је шта се тачно догодило јер на лежаљкама стоји да је цена њиховог изнајмљивања пет евра. Њен пост преносимо у целости.

- Паралија, ово што пише на слици и није баш тако. Пре неки дан смо решили да испробамо лежаљке, сместисмо се испод једног сунцобрана, прилази конобар и каже ‘дринк‘, а ја ‘не, не‘, он упорно ‘дринк‘ , одмахну главом и оде. Жена мало испод нас ми рече да је ‘не‘, уствари ‘да‘, и тако се ја припремим с оно енглеског што знам, извадим 5 евра и кад је прошао поново кажем да не желим пиће, можда касније, а он ће ‘касније да, можда не‘, што значи да поред наведене цене морате узети и пиће које није испод 5 евра, и није то проблем, већ у нетачној информацији, а слично је и на другим местима. Кажу да су Грци љути на нас Србе што мало трошимо, па дођите господо у Србију и потрошите 10 одсто онога што су Срби потрошили код вас, па се онда жалите - написала је она у Фејсбук групи Грчка инфо.

Фото: Танјуг

 

Она је овом објавом хтела да упозори и друге туристе, међутим, због последње реченице многе је и наљутила.

- И у Србији кад седнеш у кафић мораш да наручиш нешто. Ил' пиј или шетај! - још је и додала:

- Најбоље да они нама плате што летујемо у њиховој земљи; А ви бисте да седнете у кафић (бар) а да не пијете ништа? Ја не знам где то може - Е због оваквих нас мрзи цео свет јер увек нешто се тера по свом и мудрује се”, гласе само неки од коментара људи које је овај пост разбеснео.

Фото: Фејсбук принтскрин/Грчка инфо

 

 

Са друге стране, било је и оних који су се сложили са тим да постоје места на којима уз цену лежаљке добијате пиће, док су други инсистирали да се пракса наплате и лежаљке и пића (иако то није истакнуто нигде) подразумева само зато што сте сели на барску лежаљку.

- Што се подразумева ако није наведено увек и свуда где сам био на Тасосу у цену лежаљке је урачунато пиће то јест два”; “Уз пиће имали лежаљке цео дан. Од 12 до 16 одемо у апартман, ствари све оставимо. Никад нити један проблем нисмо имали - писали су остали у Фејсбук групи "Грчка инфо".

“Ако је лежаљка пет евра, онда није 10”

Један од коментара, или како би се могло рећи закључак, дао је један од чланова ове групе. Један коментар је закључио велику и бурну расправу на фејсбуку. Човек је навео да ако пише да је лежаљка пет евра, онда је пет и није десет.

- Посао је посао. Србија нема море па зато летујемо у земљама које га имају. Понуда много, цена и квалитет не иду увек заједно, али свако има право на избор. Имамо право да трошимо колико желимо или можемо, љутио се неко или не. Једино што морамо, тј. треба да се придржавамо прописа, закона, правила. Ако је лежаљка 5 евра , онда није 10 и обрнуто -  написао је он.

(МОНДО)

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".