Фенг шуи стручњаци истичу да постоје четири ствари које узрокују лошу енергију у вашем дому – решите их се и привуците срећу и напредак:

1. Смеће и неред

Главно правило фенг шуија јесте да из дома треба избацити све непотребне ствари, посебно смеће и оно што изазива неред. Чи енергија мора бити у стању да се слободно креће по вашем дому. Смеће, с друге стране, спречава њен проток, стварајући негативну енергију.

Супротно томе, чишћење има супротан ефекат. Утврдите који делови куће вас највише нервирају и издвојите 10-15 минута дневно да баците оно што вам се не свиђа или што вам треба.

Фото: Профимедиа

 

2. Ваздух мора бити чист

Биљке пречишћавају ваздух упијајући токсине и зрачење из кућних апарата. Ваздух мора бити чист и у метафоричном смислу.

Запамтите да је енергије свуда, а када се посвађате са супружником, децом или неким преко телефона, ваш дом се одмах напуни негативном енергијом. Ако се ваздух у соби осећа тешким, можете покушати да очистите простор мирисом тамјана, пише Lovesensa.

3. Покварене и сломљене ствари доносе лоша осећања

Покварене фиоке, зачепљене судопере, па чак и поцепана одећа само су неколико примера лошег фенг шуија. Ово доноси неповољну енергију, али лоше утиче и на кућни буџет и изазива недостатак новца, сматрају фенг шуи стручњаци.

Најбоље је да поправите све што је покварено, а оно што више не може да се поправи рециклирате или избаците из своје куће.

Фото: Профимедиа

 

4. Престаните да блокирате врата

Улазна врата морају бити чиста, на улазу у кућу не смеју да постоје препреке у облику торби или ципела, а сама врата треба лако да се отварају.

Прво што видите када отворите врата оставља утисак на перцепцију целе куће. Поред њега поставите неко лепо уметничко дело, намештај или било који други предмет који вам прија оку и одмах ће вам постати пријатније.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".