Јавни превоз је обустављен, а кретање људи у граду је ограничено од јуче ујутру, саопштиле су власти, преноси ЦНН.

Да би могли да напусте острво, туристи морају остати у изолацији седам дана и проћи пет тестова на ковид-19.

Заменик градоначелника Хе Шиганг изјавио је у петак да је око 80.000 туриста остало у граду, а локалне власти су саопштиле да су мере ступиле на снагу јуче после 18 часова по локалном времену.

Ограничења су уведена на врхунцу летње туристичке сезоне за ову острвску провинцију, популарну дестинацију која се често назива кинеским Хавајима због својих пешчаних плажа, тропских шума и врхунских хотела.

Према подацима компаније за праћење летова Варифлигхт, јуче је отказано више од 80 одсто летова који су полазили из тог кинеског летовалишта, као и сви возови, преноси ЦНН, позивајући се на кинеску државну телевизију ЧТВ.

Власти су током јучерашње конференције за медије обећале да ће због непријатности које су доживели туристи дати све од себе да реше њихове проблеме, укључујући поједностављење отказивања резервација путовања и високе попусте за боравак у хотелу.

Град је подељен на зону високог и средњег ризика, а мере контроле варирају у зависности од нивоа ризика, истичу локални званичници, преноси ЦНН.

Летовалиште, које се налази на јужном делу острва Хаинан, забележило је 827 случајева од 1. до 6. августа, а само у току јучерашњег дана 240 потврђених случајева и 173 асимптоматске инфекције, наводи се у данашњем саопштењу покрајинских здравствених власти, преноси америчка телевизија.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".