Ове ствари држите за себе уколико желите да привучете позитивну енергију:

Далекосежни планови

Не говорите никоме шта планирате све док се то не оствари. Причањем расипате енергију која ће вам бити потребна за долазак до циља. Многи људи су се уверили да када пуно причају о ономе што планирају, увек нешто крене по злу. Осим што причањем расипате енергију, дајете прилику људима који немају добре намере да вам поремете планове.

Своја одрицања

Ако сте изабрали да се одричете комфора модерног живота и да живите здравије и мање стресно, не причајте то наоколо. Духовни мир нећете пронаћи ако је ваше одрицање оријентисано само на физички аспект. То што сте се одрекли неких ствари у животу не значи аутоматски да сте бољи од других људи, и зато на то и немојте гледати на тај начин.

Фото: Профимедиа

 

 

Добра која чините

Не хвалите се около када направите неко добро дело. Превелик понос одузеће вам све благодати и душевни мир које вам помагање другима носи. За праве добротворе се ретко зна и чује. Они помажу у тишини јер им је најважније да некоме помогну, а не да у очима других људи испадну добри.

Сопствена храброст и јунаштво

Неки изазови су видљиви другима, други нису. Мудраци кажу како неки људи добијају спољне изазове и када се сукобе с њима примају награде и похвале. Међутим, постоје и изазови који се догађају унутар човека и нико за њих не зна. Зато, када сте направили нешто храбро чиме би се радо похвалили, задржите то за себе. До вас можда стоји човјек који је имао пуно тежих борби у животу и победио их, али о томе не прича.

Породични проблеми

Што мање говорите о проблемима у својој породици, тиме ће она бити јача и стабилнија. Не причајте о томе превише ни својим пријатељима јер неке ствари се решавају унутар породице. Рецимо, свађа међу партнерима је ослобађање од негативне енергије која се накупила у процесу лоше комуникације међу њима, и то треба решити. Избегавајте, уопштено, људима око себе пуно да причате о свом приватном животу. Никада не заборавите да постоје појединци који се радују туђој несрећи.

Фото: Профимедиа

 

 

Ружне речи и трачеви које чујете

Суздржите се од долазака кући и препричавања лоших ствари које сте чули и видели током дана. Када негде чујете трач и испричате га другима, нисте ништа бољи од онога који га је испричао вама. Осим тога, то ће из вас извући позитивну енергију и напунити вас негативном, хтели ви то или не. Што више некога трачате, ниво лоше енергије у вама постаје све већи и на крају ћете се заправо осећати лоше. Уз то, запитајте се како бисте се ви осећали да неко прича наоколо нешто ружно о вама.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".