Принц Чарлс је, како се наводи, примио новац од Бакира бин Ладена, тада главе породице Бин Ладен и његовог брата Шафика који су полубраћа Осаме бин Ладен, преносе британски медији.

Договор о донацији постигнут је на приватном састанку принца Чарлса и Бакира бин Ладен у резиденцији британског принца 30. октобра 2013. године, односно две године након убиства Осаме бин Ладена у акцији америчких снага у Пакистану.

Томе су се противили саветници принца Чарлса који су од њега тражили да врати новац упозоривши га да би то нанело штету краљевској породици и изазвало негативне реакције у јавности, пише Дејли Мејл.

Са друге стране, извори блиски принцу тврде да су одлуку о прихватању донације за Добротворни фонд принца од Велса донели искључиво повериоци.

Напомиње се да нема индиција да су Бакир или Шафик бин Ладен спонзорисали или били умешани у било какве терористичке активности.

Повезани су са Осамом преко свог оца Мохамеда бин Авада, јеменског милијардера који је новац зарадио у грађевинском послу пре погибије у авионској несрећи 1967. године. Породица се дистанцирала од Осаме бин Ладена, али су увек због родбинских веза повезивани са њим.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".