Смрт певачице Ксеније Пајчин, коју је 16. марта 2010. у стану у Никшићкој улици у Београ убио њен дечко Филип Каписода, пуних 12 година била је обавијена велом мистерије. Јавност је годинама нагађала како се велика љубав овог познатог пара претворила у још већу трагедију. Одговоре на многа питања даје обдукциони записник, али и сви докази прикупљени после трагедије.

У обдукционом записнику наводи се да је смрт Ксеније Пајчин наступила између 14 и 16 сати кобног дана, и то од једне повреде нанете пиштољем у пределу чела, из непосредне близине. Међутим, током обдукције тела познате певачице на њој су откривени и други подливи, на подлактицама, надлактици и рамену, који су настали у различитим периодима, али нису утицали на њену смрт и њихов узрок настанка није утврђен.

Фото: Немања Костић

 

- Токсиколошко-хемијском анализом утврђено је да је Ксенија Пајчин у крви имала присуство 1,01 промила алкохола, док су у урину, желудачном садржају и осталим органима анализом утврдили присуство метаболита кокаина. Такође, обдукција Филипа Каписоде, који је убио Ксенију, а затим пуцао себи у главу и извршио самоубиство, показала је да је у његовој крви и урину откривено присуство кокаина - открива саговорник Курира.

То што су у органима - мозгу, јетри и осталим, пронађени трагови метаболита кокаина, објашњава наш саговорник, значи да кокаин покојна певачица није узела непосредно пред смрт, али да га јесте конзумирала.

Фото: АТА имагес

 

- Током истраге злочина, иако је од првог тренутка било јасно да је реч о убиству и самоубиству, како би се отклониле све недоумице, узета је парафинска рукавица и од Ксеније Пајчин, као и од Каписоде, за кога се одмах посумњало да је пуцао. На длану њене леве руке пронађени су трагови барута после испаљења, као и на његовој десној руци и подлактици. Ако бисмо реконструисали злочин, то би значило су они највероватније стајали лицем у лице и да је она највероватније подигла леву руку у одбрамбеном ставу или кренула на пиштољ кад је Каписода уперио пиштољ у њу - објашњава саговорник.

Реконструкцији трагедије у стану, који је био у власништву Ксенијине мајке, али је она с Филипом живела у њему, како наш саговорник открива, пре 12 година помогле су и изјаве мајке и комшија. Он подсећа да је мајка прва дошла на врата стана у Никшићкој.

Фото: Д. Миловановић

 

 

- Истог дана истражни судија и полиција узели су изјаву од Љубице Костић, која је изјавила да се последњи пут са ћерком чула тога дана око 14 сати. Три сата касније, позвале су је комшије и рекле јој да Ксенијин пас сам шета ходником стана, а да она не отвара врата. Мајка је покушавала да је добије на телефон, али како се није јављала, дојурила је у стан и с комшијом успела да откључа врата, која су била закључана изнутра - присећа се детаља са првих саслушања после злочина саговорник.

Стравичан призор у стану, Ксенијино тело у локви крви у ходнику поред врата, прва је угледала управо мајка певачице Љубица. - Касније, у разговору с комшијама, сазнало се да се из стана у ком је живео пар често чула бука и да су више пута раскидали и мирили се, као и да су их повремено чули како се свађају. Кобног дана, по изјави једног комшије, из стана је такође допирала свађа и галама, а потом су се зачула два пуцња - открива саговорник.

БОНУС ВИДЕО:

 

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".