Два хеликоптера Министарства унутрашњих послова и њихове посаде и данас настављају да помажу у гашењу пожара који су захватили Словенију, саопштио је данас МУП.


Како се наводи, јуче су више од 14 сати дејствовали на гашењу пожара на Гори Трстељ и у 284 налета избацили 340 тона воде.

- Мештани подручја угрожених пожарима који су захватили Словенију захвални су нашој земљи и нашим пилотима на указаној помоћи - пише на фејсбук страници МУП-а, на којој је постављен снимак хеликоптера који помаже у гашењу пожара и фотографија девојке која близу базена из кога наши пилоти захватају воду држи транспарент на којем пише "Хвала".

 


Због пожара који је захвалио словеначки регион Крас, на терену је током ноћи између суботе и недеље било 1.070 ватрогасаца, а данас је у стању приправности око 1.500 ватрогасаца, као и до сада најјача ваздушна подршка.

Како је јутрос саопштио портпарол ватрогасне службе Роберт Окорн, протекла ноћ била је нешто мирнија за ватрогасце и концентрисали су се на западни део пожаришта према селу Локвица и код Костањевице.

 

 

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".