Наиме, девојка је приликом посете манастиру, пала са литице у провалију која је дубока око 50 до 100 метара, а онда се десило нешто сасвим несхватљиво. Он је на свом Инстаграм профилу написао следеће:

- Још једном се кроз чудо вере и спасење прославио сам Господ а и Свети Василије који се брине за све нас који му долазимо и с вером приступамо.

Дана 17.07.2022. око 09х на паркингу доњег манастира Острог где се иначе паркирају аутобуси, десило се да је једна путница која је иначе 1987. годиште са местом пребивалишта Брод (Сијековац) која је путовала у организацији црквене заједнице уз пратњу свештеника пала са литице тако што се оклизнула у провалију која је дубока око 50-100 метара, стоји у објави.

Брзо на место несреће дошли су припадници ватрогасне службе као и санитет хитне помоћи као и бројне друге организације, горске службе за спасавање.

Девојка је почетком рата настрадала од експлозивне направе и има стопу инвалидитета.

Али вера у Острог и поклоњење Моштима Св. Василија није је спречило да баш овај викенд дође и да му се поклони и самим тим прослави и ојача своју веру а уједно да нама смернице који смо посрнули да се што пре избавимо и вратимо веру у Бога.

 

Мук и тишина су владали тог дана, али и вера и молитва свих нас који смо се ту нашли дала је снагу да девојка није имала готово никаквих повреда што је несхватљиво да се деси тако нешто а да прође без лома, огреботине итд.

Девојка је захваљујући припадницима за спасавање извучена из амбиса и одмах је превежена на хоспитализацију.

Девојка је детаљно прегледана и задржана је на болничком лечењу у болници у Подгорици, написао је отац Петар и додао:

Након прегледа и указивања медицинске помоћи девојка се осећа добро а на свим детаљним снимањима и прегледима потврђено је да девојка нема никаквог лома, никакве повреде осим што има благу огреботину и ништа више.

Девојка се осећа добро и већ сутра (19.07.2022.) је превежена до свог места боравка.

Хвала Богу који се по ко зна који пут прославио и Светом Василију који нас чува од свих недаћа које нас снађу, написао је отац Предраг.

(Србија данас)

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".