Киропрактичар је оставио 28-годишњу девојку парализовану након што је подешавање вратног пршљена пошло по злу, након чега није контактирао њену породицу нити се извинио.

Кејтлин Џенсен из Џорџије је хоспитализована 16. јуна након третмана код др Ти Џеј Харфама (42) са четири попуцале артерије које су довеле до можданог удара и три срчана удара.

Харфам је виђен ове недеље како усред контроверзе стиже на међународни аеродром Савана-Хилтон Хед у Мичигену са супругом Џенифер (37) и њихово троје деце, показују ексклузивне фотографије "Дејли мејла".

Он је одбио да разговара о инциденту, рекавши: "Не, немам коментар. Немам коментар о њој или било ком другом пацијенту".

Кејтлинина породица је такође од тада открила да Харфам, киропрактичар у породичној ординацији у Ричмонд Хилу, није разговарао са својом пацијенткињом или њеним рођацима од несреће.

 

 

- Он није контактирао њу или било кога од породице. Мислим да Кејтлинина мајка Дарлин разматра тужбу за лекарску несавесност, то јој је саветовано. То је само зато што желимо да људи знају шта се десило и да је побринемо за Кејтлин. Биће јој потребне физикалне терапије и породица ће морати да преуреди кућу, јер оне више не може да користи степенице - рекла је њена бака Линда Фостер.

Кејтлин, асистенткиња за научно истраживање на Универзитету Џорџија Јужни, пријавила се за лечење код Харфама након што је добила бол у доњем делу леђа.

Фостерова је рекла за "Дејли мејл" да је њена унука патила од болова након испита у мају и да је посетила Харфам три пута пре инцидента који ју је оставио парализованом.

- Управо је дипломирала на факултету по други пут у мају и провела је доста времена учећи за завршне испите, па јој је врат био укочен. Отишла је због болова у доњем делу леђа, ово је био њен последњи термин. Али током последњег третмана јој је намештао и врат и тада се то догодило - рекла је.

Харфам долази из породице киропрактичара, међу којима је и његов покојни деда Теодор. Сада живи у Блуфтону, у Јужној Каролини, у кући са три спаваће собе од 298.000 долара и путује отприлике 40 минута до своје ординације у Ричмонд Хилу у Џорџији – малом граду од 13.000 људи у којем живеби Кејтлин, њена мајка Дарлин (49) и брат Кејлеб (20).

- Породична пријатељица је знала да има болове у леђима и рекла је: "Па зашто не одеш код мог киропрактичара, он може да ти помогне". Сигурна сам да се сада осећа ужасно - рекла је Фостер.

Она је открила да је Харфам назвао хитну у тренутку када је Кејтлин позлило, али је инсистирао да је њено стање само "реакција" на лечење.

 

 

 

- Кејтлинин киропрактичар је назвао њену маму и рекао да је имала реакцију на његов третман. У том тренутку није знао шта се дешава. Док није стигла у болницу, није знао да је имала крварење у мозгу од третмана и да је имала мождани удар. То је довело до срчаног удара - испричала је Фостер.

Кејтлин је тренутно потпуно парализована са једне стране и може да комуницира само трептањем или подизањем палца.

- Она зна шта јој говоримо, али једноставно не може да одговара. Она одговара трептањем или стискањем руке и сада палцем горе и палцем доле - рекла је њена бака.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".