Конференција за медије одржаће се у 11 часова, а главна тема биће неразумна забрана из Загреба. 

Фото: Н. Скендерија

 

Реакција Ане Брнабић

Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је данас то што су забранили председнику Србије Александру Вучићу да посети приватно Јасеновац, највећи скандал у модерној историји.

- Ова вест је за мене нешто што ме запањује. Још сам у шоку. Ово је највећи скандал који се догодио у модерној историји односа Србије и Хрватске. Да приватну посету Јасеновцу, месту страдања Срба пре свега, једини логор и за децу где је најмање 20 хиљада деце побијено и да том месту страдања забраните посету председника Републике Србије који је желео да оде и положи цвеће, да за то кажете да је "прављење хаоса", да то уради држава чланица ЕУ, то је за мене не прворазредни скандал, него... То је као да председнику Израела забраните посету Аушвицу - рекла је Брнабићева.

Фото Тањуг

 

Председник Вучић ће сутра имати изјаву након консултација око мандатара.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

- Вучић је желео и раније да посети Јасеновац - додала је премијерка.

У логору Јасеновац је, према извештајима независних комисија, убијено 700.000 Срба, Јевреја и Рома, а логор је био место масовних страдања жена и деце.

Хрватски медији су на скандалозан начин пренели да је Вучић "хтео да изазове хаос" полагањем венаца страдалима у логору Јасеновац.

(Новости)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Логор Црвени крст - нишко стратиште

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".