Рузмарин и каранфилић

 
У жар угља док печете роштиљ убаците гранчицу рузмарина како бисте отерали уљезе, а као стони асесоар поставите лимун пресечен напола, па у њега пободите каранфилић. Изгледаће лепо и шириће освежавајући мирис који се никако не допада инсектима. У непосредној близини терасе или у балконским жардињерама посадите биљке које ће вам бити ефикасни саборци у борби против ситних крвопија.

Фото: Профимедиа

 

Матичњак 

Матичњак је права легенда међу биљкама које „терају” муве. Етерично уље које садржи шири освежавајући мирис, а одлично се показало и у борби против непријатних летећих створења. Уколико сте прекасно одреаговали, и ујео вас је комарац, матичњак ће вам помоћи. Уберите свеж листић и прстима на место уједа исцедите сок, па оставите да се осуши. Свраб це нестати за неколико секунди!

Фото: Профимедиа

 

Лаванда

Лаванда не само да балкону и тераси даје медитерански шарм, већ се својим мирисом поуздано бори против досадних мушица и комараца, па се биљка ситних љубичастих цветова мора наћи у вашем окружењу. Етерично уље лаванде једино је етерично уље које се на кожу може наносити у неразређеном облику. Интензивна арома коју шири никако не прија инсектима.

Њена етерична уља побринуће се да вас инсекти заобиђу у широком кругу.

Заштита од мува за успут: Направите мешавину од етеричних уља. Помешајте уље матичњака или лаванде са млеком за тело (однос један према четири) и овом смесом намажите кожу. Избегавајте предео око очију.

БОНУС ВИДЕО:

 

(Опанак)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".