Значајније борбе код Кијева су у овом тренутку немогуће, а тренутно су ракетни удари највећа опасност за главни град Украјине, рекао је данас главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни, пренела је прес-служба украјинског министарства одбране.

Фото: Принтскрин

 

Састанку су присуствовали и украјински министар одбране Алексиј Резников и амбасадорка САД у Украјини Бриџит Бринк.

Према речима Залужног, потенцијална линија фронта сада достиже раздаљину више од 2.000 километара, а најинтензивније борбе се настављају у Доњецкој и Луганској области, пренео је сајт прм.уа.

Фото: Профимедиа

 

Залужни је подсетио да су у фебруару и марту борбе вођене и код Кијева, али је истакао да је украјинска војска успела да организује добру одбрану главног града и избаци руску војску.

-Сада су ракетни удари највећа опасност за Кијев, али јачамо одбрану. Оборили смо велики број непријатељских пројектила - додао је он.

Истовремено, Резников и Залужни су похвалили помоћ западних партнера, рекавши да захваљујући њој могу да прате припреме и лансирање руских пројектила.

Фото: Профимедиа

 

Према њиховој процени, највећу опасност за Украјинце представљају руски ракетни системи постављени на бродове. Саговорници су истакли да се бродови руске ратне морнарице не усуђују да приђу украјинским обалама и да ће  свако приближавање наићи на адекватан одговор.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Максим Доњец - шеф обезбеђења украјинског председника Володимира Зеленског

 

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".