На бензинским пумпама широм Републике Српске ових дана је дошло до пада цена нафтних деривата, а цене дизела и бензина од наредне седмице требало би да буду још ниже, каже председник Групације за промет нафте и нафтних деривата при Привредној комори РС Драган Тришић.


Тришић је за "Независне новине" рекао да су више пале цене бензина него дизела.

- Малопродајне цене бензина ће на бензинским пумпама ићи до 3,29 КМ (око 197 динара) по литру овог деривата. Очекујемо да ће цена бензина пасти значи за 20 фенинга (око 12 динара) у односу на претходни период. Цене дизела су такође пале, и оне су ниже за неких 10 фенинга (око шест динара) - казао је Тришић.

Он је истакао да би цене нафтних деривата од наредне седмице требало да буду још ниже.

Тришић је рекао да се очекује да ће цене нафтних деривата идуће седмице бити ниже за пет фенинга, што је око три динара.

- Увозне цене горива су мање сада и то је дошло и на наше тржиште. Барел нафте јесте пао, али то је само један од индикатора цена горива, то су и то што је ојачао долар, као и колика је понуда и потражња горива. Све се то другачије одражава на свако тржиште. Требало би доћи до појефтињења цена горива и идуће седмице и битно је да ће се наставити тај тренд пада цена - нагласио је Тришић.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".