При самом крају Видовданске улице у Ужицу, на другом спрату куће у соби бака Мире, змијолеловац Арсеније Хаџи Басур је нашао легло змија. И сам је био изненађен толиким бројем змија.

- Ово је стварно зачуђујуће. Оволики број змија, поготову што су код бака Мире хигијенски услови у кући перфектни. Уређеност територије (дворишта) је у најнормалнијим условима. Змија је доста раније ушла у собу и излегла се, на тај начин су се змије појавиле у толик броју! Змије су мале и има их девет - испричао је Хаџи Басур.

Како је змијоловац још додао, куће које се налазе на периферији града доста су изложеније посетама змија због њихове близине са природом.

Фото: Јутјуб принтскрин/огласна табла

 

 

- У таквим случајевима и наравно у сеоским подручјима где постоји вероватноћа да се змија "увуче" у кућу, саветујем да улазна врата буду увек затворена, а где има мале деце да се на врата ставе "амортизери" (аутоматски затварачи). На прозоре који су нижи од пола метра, обавезно стављати мрежице. Исто тако није пожељно да се стабла надвијају над терасе па чак шта више и над кровове кућа. И наравно то што увек саветујем је уређеност територије (дворишта), као и хигијенски услови у кућама, становима, пословним просторима, магацинима… Што је до човека он треба да уради, све је остало у Божијим рукама, тако да је најбитније спровести превентивне мере - саветује Арсеније Хаџи Басур официјелни змијоловац Златиборског округа који се између осталог бави и уклањањем гнезда стршљенова, осињака и слично.

(ужицеогласнатабла.цом)