Некадашња певачица Ксенија Мијатовић градила је веома успешно музичку каријеру без икаквих скандала и трачева. Међутим, пред крај своје четврте деценије шокирала је све одлуком да микрофон оставља по страни и уписује факултет!

Неретко наглашава да уопште није било лако да повуче такав потез, јер је музика била њен живот! Али, након што је објавила последњи албум "Магија" 2011. године, посветила се образовању.


- У једном моменту све што ја јесам није било довољно да од музике могу да живим, и јако ми је било тешко да се опростим од нечега што је мој живот. Али почела сам цео живот испочетка - објашњава Ксенија.

Власница врло препознатљивог гласа пронашла је невероватну инспирацију у психологији, а написала је и, чак, два научна рада.


- У 38. години сам уписала психологију са клинцима од 19, мастерирала сам и написала два научна рада. Упоредо са психологијом завршила сам и студије на Институту за интегративну психотерапију - каже певачица.

Како се Ксенија Мијатовић од девете године суочава са витилигом и сама је трпела неумесне коментаре на рачун своје коже, а једном приликом је нагласила да су се многи људи у прошлости гадили да јој пруже руку.


Витилиго је стечена, ограничена депигментација коже, склона прогресији. Ово обољење још увек није потпуно истражено. Најчешће почиње између 10. и 30. године живота. А неретко је удружена и са другим болестима као што су:

- дијабетес,

- болести штитне жлезде,
- пернициозна анемија,
- алопеција ареата,
- Адисонова болест.

- Радим тренутно на истраживању које се односи на везу између витилига, који и ја имам од девете године, и психолошких конструката - ко су људи који имају витилиго и имају ли нешто заједничко, тиме се до сада нико није бавио - закључила је Ксенија.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".