Лопта коју је сасвим случајно пронашао док је пловио у побеснелом мору код Посидија на Халкидикију, спасила је живот тридесетогодишњем Ивану из Северне Македоније који је са пријатељима ронио на плажи Митис.

Лопта која се неким чудом појавила пред њим, правила му је друштво и дала шансу да остане жив до данас у подне, када су га власти лоцирале. Уз помоћ ње успео је да плута у води 18 сати, борећи се са таласима, и за живот, преноси грчка Вориа.

Иван је један од тројице Македонаца који су јуче нестали након што их је морска струја однела на пучину. Младића је раније данас приметио хеликоптер Ваздухопловства, који је учествовао у потрази, 14 наутичких миља од копна, југозападно од полуострва Касандра.

 

 

Како преноси Телма, 30-годишњег држављанина Северне Македоније данас је пронашао теретни брод који је пловио под заставом Гибралатра и његово здравствено стање је добро. Он је пребачен у болницу.

 

 

Градоначелница Касандре Анастасија Халкија рекла је за солунски портал да је пронађени држављанин Северне Македоније највероватније преживео више од 18 сати у мору захваљујући доброј кондицији и смирености, наводи Плус инфо.

Претходно је синоћ пронађен још један од тројице пријатеља из Северне Македоније, који су нестали након што су, после рођенданске прославе, ушли у море на плажи Мити, не обазирући се на јак ветар и таласе.

За њиховим 28-годишњим пријатељем се и даље трага.

БОНУС ВИДЕО

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".