Тела Војне Радојчић (80) и њеног невенчаног супруга Алберта (84) који су преминули пре пуне три године, нађена су јуче у њеном стану на Палилули.

Стравичан призор затекао је брат Војниног зета, а тела су послата на обдукцију како би се открио тачан узрок смрти.

Врата су запечаћена на трећем спрату, а и даље се осећа несносан смрад. Како се сазнаје, преминула Војна Радојчић била је око десет година у ванбрачној заједници са мушкарцем Албертом, који има италијанске папире.

- Војна је у овој згради живела последњих 40 година. Како се упознала са Албертом нико не зна, али је одлазила раније у Италију. Већ одавно је психички нестабилна, од ране младости, чак је неколико пута завршавала у психијатријској болници на лечењу. Дешавало се да из чиста мира насрне на комшије, повлачи их за рукав или чак прети, а мене је такође хтела да бије. Њен живот са невенчаним супругом није био уопште лак, често је тукао, па и бранио да уђе у сопствени стан. Физички окршаји били су готово свакодневица, па је несрећна жена и нагло смршала - прича за Новости комшиница Милица Дамјановић.

 

 

Истиче да последње три године нико ништа није знао о њима, а да је Војна млађој рођаки рекла да више финансијски не може да издржи живот у Београду и да ће отићи за Италију, па да не мора да брине.

- Рачуни су стално стизали у поштанско сандуче, али их нико није преузимао. Тако сам их ја купила у кесе и остављала на кваки, али узалудно. Два пута смо у претходне три године звали полицију да обију врата јер је смрад био несношљив, али они су истицали да је потребно ангажовати адвоката и јавити суду, као и прикупити сведоке. На томе је и остало. Неколико пута сам лепила селотејп како би сузбила непријатне мирисе. За све време је само прошле године дошао зетов брат да пита за Војну, када смо му рекли да нико не зна ништа о њој. Поново су се појавили тек у четвртак, када је он је довео мајстора да обије врата.

Фото: И. Маринковић

 

 

Када су ушли у стан, призор је био стравичан. Два људска скелета стајала су на кревету, а смрад је и даље био несносан. Брзо је позвана полиција, а тела су однесена на судску медицину, како би се установио тачан узрок смрти.

- Имала је само ћерку, која је прошле године преминула у Грчкој, где је била удата. Ни она није посећивала мајку од када је у била у вези са Албертом. Војна је са тим човеком живела пошто је имао добру девизну пензију, па су често куповали само бољу храну и пиће. Много га је трпела, био је заиста прек човек. Ипак, увек је био дотеран и добро се носио, иако је био полуинвалид. Док он није дошао у њен живот није ни пила, али се касније пропила - каже комшиница.

(Новости)

БОНУС ВИДЕО

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".