Туристи на шпанској обали могли би да се суоче са папреним казнама од неколико стотина евра, уколико буду ухваћени док обављају нужду у мору или у близини плаже.

Градске власти у Вигу, у региону Галација, обавестиле су јавност да ће свако ко буде ухваћен док врши нужду у "мору или на плажи" бити обавезан да плати казну од 745 евра.

Градско веће је јавно уринирање означило као "мањи прекршај" и "кршење хигијенских и сантираних прописа. Они планирају и да поставе јавне тоалете на плажама током главне сезоне.

Фото: Профимедиа

 

 

Званичници су такође саопштили да би могли да оду и корак даље, те да не кажњавају људе само због мокрења на плажи, већ и све жене које носе бикини ван плаже.

Наводно би свако ко је неприкладно обучен на улици могао да добије новчану казну, а овом правилу подлежу и мушкарци који не носе мајицу, односно шетају голог торзоа.

У Шпанији ће такође пооштрити казне за све оне који остављају било какво ђубре за собом, а забрањена је и употреба сапуна или гелова за туширање у мору.

Фото: Профимедиа

 

Посетиоци плаже који су ухваћени како се играју палицом и лоптом или покушавају да резервишу место на плажи пешкиром, такође ће бити кажњени према законским атктима који ће ступити на снагу 18. јула.

И на Мајорци и Ибици најављена су нова правила - туристи ће бити ограничени на само шест пића дневно током свог "алл-инцлусиве одмора" - три за ручак и три за вечеру. Свако ко жели више од три алкохолна пића по оброку, то задовољство ће морати да плати.

(Блиц Жена)

БОНУС ВИДЕО:

ПЛАЋЕНИ ДА РЕШАВАЈУ ПРОБЛЕМЕ: У Турској туристи добијају персоналног асистента

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".