Како истичу незадовољни грађани на друштвеним мрежама, проблем није честитка него позадина која се налази иза Дукаја. Наиме, иза њега је, поред црногорске, истакнута и застава Албаније. 

На овакав потез министра реаговао је Центар за грађанско образовање који је позвао надлежне органе да утврде да ли је слика настала у згради Владе и да поступе у складу са законом. 

- Министар јавне управе Мараш Дукај, иако долази из партије националне мањине (странка Албанска алтернатива), мора знати да као члан Владе Црне Горе, а посебно кад иступа као министар, има обавезу да заступа интересе државе Црне Горе и свих њених грађана/ки без обзира на националну или било коју другу припадност - саопштено је из Центра за грађанско образовање.

- Закон о избору, употреби и јавном истицању националних симбола прописује забрану истицања симбола друге државе, између осталог, у објектима Владе - речено је на Твитер профилу Центра за грађанско образовање и додато:

-Уколико је фотографија настала у неком другом објекту, ЦГО позива министра Дукаја да то јавно објасни и да се извини што користи у службене сврхе објекте који могу изазвати опасне контроверзе у већ снажно поларизованом друштву - закључили су из Центра за грађанско образовање.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".