Марко Топо је рођен у Минхену, али је пре четири године на своју жељу почео да игра за Србију.

Када се сведу сви рачуни, на крају је Србија, ипак, остала без талентованог играча, који тренутно има 18 година и заузима 629. позицију на АТП листи.

- Разменили смо неке поруке, требали смо да причамо, питао ме је за одређене савете психолошке природе. Нисмо се видели и чули два месеца, видео сам у међувремену да је променио држављанство и јако ми је жао због тога - изјавио је Ђоковић.

Фото: Francois Mori/Танјуг/АП

 

Ђоковић је подсетио на ситуацију коју је сам имао, када је добио понуду да узме држављанство Велике Британије и заигра за ту репрезентацију.

- Ја то не охрабрујем никога да ради јер сам и сам био у тој позицији. Али разумем да свако има неки свој пут, рођен је у Немачкој, тамо је одрастао, тамо и живи. Са те стране има логике што је то урадио и за њега сматра да је боље за развој, за тренинг и неких прилика које може имати него наш тенисер. Поштујем то, али то није нешто што ја подржавам. Жао ми је зато што је Марко добар момак који има потенцијал, квалитет, Србија је сигурно је изгубила једног тенисера који има потенцијал да постане јако успешан, али добро шта је ту је - рекао је Новак и закључио:

- То је његова одлука зато ствари морају мало боље да се воде на државном нивоу, да би се такве ствари избегле. Треба поставити темеље система који може да подржи све наше тенисере и тенисерке и да их изнедри у велике висине.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".