Ериксен, који већ годину и по дана игра за Интер, је убрзо изашао из болнице, али и даље није познато да ли ће и када наставити професионалну каријеру. Уграђен му је дефибрилатор за контролу рада срца. 

Један члан ФИФА програма заштите клубова гласи “да су сви фудбалски клубови заштићени у случајевима привремене или потпуне неспособности за рад која је последица незгоде њихових фудбалера током ’оперативног периодаја’, а која у потпуности спречава фудбалера да игра за свој клуб више од 28 узастопних дана”. Италијански фудбалски савез се придржава те одредбе.

Под незгодом се мисли и на изненадну повреду, али и на срчани и мождани удар.

Зато се као могућа опција помињао помињао Ајакс, у коме је Кристијан већ наступао, а за који тренутно игра Дејли Блинд са сличним проблемом, односно уграђеним дефибрилатором.

И даље најплаћенији играч Интера

Како преносе медији, Ериксен има гарантованих 7,5 милиона евра за текућу сезону, али тај новац за њега не издваја Интер, већ ФИФА програм заштите клубова, који ће исплаћивати Данцу плату за све време одсуства.

Италијански медији наводе да ће Ериксен крајем године обавити лекарске прегледе после којих ће бити јасно да ли ће наставити каријеру. Други извори наводе да би већ у јануару могао да промени клуб, јер у Италији, сва је прилика, неће још дуго моћи да заигра фудбал. Он је и раније хтео да се врати на терен, а спречавала су га само поменута правила у Италији.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".