Душан Ђ. (63), пензионер из Београда, оптужен је за прање новца након што је у његовој кући на Врачару пронађено скоро милион евра, за који се сумња да потиче од криминалне делатности!

Како се сазнаје, у кући на Врачару 23. августа 2019. године, у којој је Душан Ђ. живео са породицом пронађено је 958.115,00 евра.

Овај новац пронађен је приликом претреса његовог стана, који су обавили полицијски службеници Одељења за борбу против дрога по наредби суда и то тражећи дрогу. Дрогу нису нашли, али су нашли огроман износ новца.

Новац у износу од 585.835,00 евра пронађен је у торби у једном плакару у дневној соби, као и један ранац са 159.980,00 евра, а на већем делу новца пронађена је дрога кокаин.

Остатак новца, од 212.300,00 евра, пронађен је у папирној кеси у сефу

Како је саопштило Више јавно тужилаштво у Београду, против Душана Ђ. је подигнута оптужница и он је оптужен за прање новца,

Новац је пронађен у ситнијим апоенима, а окривљени није пружио, нити постоје докази о његовом законитом пореклу. Поменути износ далеко превазилази законите приходе Душана Ђ. и чланова његове породице.

Оптужницом која је предата Вишем суду у Београду на потврђивање, поред предлога да оптуженог прогласи кривим и и осуди по закону, Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштво у Београду тражи и да му суд изрекне меру безбедности одузимање предмета - односно пронађеног новца.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".