На снимцима сигурносних камера који су се појавили током потраге за покојним младићем, видело се како он, у мајици са кратким рукавима, трчи београдским улицама, али и тренутак када силази низ степенице које воде до Саве. Његово тело је пронађено неколико месеци касније, 18. маја у Дунаву, код Аде Хује. Јуче су објављени и резултати обдукције који су показали да је Матеј у телу имао амфетамин, или како се на улици зове „спид“, као и алкохол. У коси су му пронађени трагови кокаина који је раније конзумирао.

Иако је било разних теорија, да је несрећни младић од некога бежао, до тога да је трчао да се састане са неким, све те тврдње су развејали резултати обдукције. По речима Ламбеа Ђорељиевског, велика концентрација амфетамина у организму све објашњава.

Фото: Фејсбук принтскрин/Matej Periš

 

 

- Он је узео превише спида и то је променило његово понашање. То што је и пио, то је само успорило дејство наркотика, али се по снимцима види да је он дезоријентисан и да не влада у потпуности собом. То објашњава и његов силазак до реке, чега, могуће, није био ни свестан - објашњава пензионисани инспектор Одељења за дроге београдске полиције за Нову.

По његовим речима уколико је у питању велика количина амфетамина питање је да ли би несрећни туриста остао жив чак и да није ушао у Саву, која је кобне ноћи била изузетно хладна.

Фото: Јутјуб принтскрин, друштвене мреже

 

 

- Убрзава се пулс, могуће је да би му срце толико убрзано куцало да би у једном тренутку стало. Тај трагичан догађај само показује колико дрога може бити смртоносна, а то што је био спортиста, није могло да му помогне, напротив - објашњава искусни полицајац.

То можда објашњава и чудно понашање Матејевих другова, који су вероватно такође користили наркотике, али су покушали то да сакрију.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".