Прва српска денс певачица била је Весна Галиот Гала, која се на нашем естрадном небу појавила 1994. године и била је једна од најпознатијих и најтраженијих деведесетих година прошлог века.

Пре првог солистичког ЦД-а, (1991.) је издала прву плочу као вокал поп групе “Хороскоп” и учестовала на Београдском пролећу. Након тога, као кантаутор и вокални солиста започиње солистичку каријеру под надимком Гала.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @foto.nostalgija

Гала је ређала хитове , а многи се слушају и данас попут “Изабери”, “Златна рибица”, “Будим се” и многих других.
Гала је издала укупно 7 албума, све док није одлучила да се повуче са сцене, 2005. године.

Она је тада почела да се бави својом струком, информационим технологијама, а као разлог престајања бављења музиком, навела је следеће:

- Оног тренутка кад је код мене дошло до презасићења, кад је гажење ђоном постало доминантно у односу на квалитет као приоритет, ја сам се повукла, пронашла нов смисао у животу и бавим се послом у области информационе технологије – открила је Весна једном приликом и признала да нема познате пријатеље:

- Нисам се дружила са колегама, имала сам свој приватан круг пријатеља, а ми смо се између себе поштовали, тако да се и данас не дружим са колегама из деведесетих, али се сваки пут кад се сретнемо насмејемо, препричавамо некадашње доживљаје, и редовно упоређујемо тадашњу са данашњом музиком – рекла је она медијима својевремено.

У једном тренутку је планирала да се врати на музичку сцену, али је од тога, признаје, ипак одустала.

- Планирала сам у неким тренуцима да се вратим, тражила сам нов правац, пронашла сам га… Али ми се и даље није допадала атмосфера која влада на естради - река је Гала за "Курир".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @estradni.arhiv

Гала се радо присећа деведесетих година јер је за тај период вежу лепе успомене.

- Мени су деведесете синоним за заљубљивање. И данас кад те генерације контактирају са мном, обично кажу: “Уз твоју песму сам се први пут пољубио, заљубио, оженио или удала.” И из тог разлога, песме из тог периода се не могу заборавити.

Гала се и данас бави музиком из хобија, а такође и компонује и пише текстове.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Певач Дино Дворник

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".