Глумица Мирка Васиљевић на јавну сцену закорачила је још као петнаестогодишња девојчица, а у свему чиме је желела да се бави безрезервну подршку пружала јој је мајка Мирјана. Тако је и данас када је Мирка остварена жена и мајка четворо деце. 

Фото: Д.Миловановић

 

 

Госпођу Васиљевић, од које је Мирка наследила лепоту, харизму и став, често виђамо на малим екранима, али мало ко их је повезао. Уосталом, то и не треба да чуди будући да представљају различите професије. 

Мирјана Васиљевић директорка је Сектора за управљање ваздушним саобраћајем, метеоролошким услугама и услугама ваздухопловног информисања Контроле летења Србије. За ваздухопловство се, баш као њено дете за уметност, определила рано. После праксе у средњој школи и пролазећи све пословне фазе, корак по корак, стигла је до садашње одговорне функције.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Al Jazeera Balkans

 

 

- Контроле летења различитих земаља морају да буду усклађене, све мора да буде хармонизовано и без застоја зато што авиони на граници не могу да стану. Из тог разлога и контролори морају да буду максимално фокусирани па су смене такве да у оквиру радног времена у континуитету могу да раде највише два сата. У време најгушћег саобраћаја током летње сезоне чак само један сат, после чега следи сат времена паузе - описала је Мирјана Васиљевић у једном интервјуу како изгледају њена задужења на радном месту.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике са снимања серије "Љубав, навика, паника"

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".