- Тешко је преценити значај овог говора. И сам председник је лично укључен у припрему, он је веома одговоран за ово. И наравно, сачекаћемо његову процену онога што се дешава, његову визију будућности. Говоримо о економским процесима - рекао је он у интервјуу за Први канал.

- Углавном ће бити речи о економији, како ова ситуација утиче на економију, како ће наша привреда живети суочена са непријатељским манифестацијама Запада, како ћемо тражити и како смо већ нашли нове пријатеље у другим деловима света, који су постали узроци кризе коју сада имамо у различитим секторима светске економије - рекао је портпарол Кремља.

Песков је изразио уверење да ће, упркос чињеници да је сада почео апсолутно незабележени економски рат против Русије, сви са великом пажњом слушати Путинов говор.

- И форум и овај говор председника, наравно, поклапају се са догађајима без преседана у светској дипломатији, у светској економији, у светској политици. И то даје још већи значај речима које ће председник изговорити - додао је портпарол.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".