Наочаре за сунце су популаран модни детаљ током целе године које вам помажу да изразите вашу личност.

Некада знају да буду веома скупе, па људи због тога мисле да ће им добро стајати. То уопште не мора да буде случај. Некада можете пронаћи баш оне наочаре које вама одговарају без пуно муке и без трошења много новца, само је потребно да пратите следеће савете.

Фото: Профимедиа

 

Уколико имате округло лице требало би да изаберете модел који ће га издужити. Избегавајте округле наочаре, иако су оне сада веома популарне. Најбоље би вам стајао широки модел са четвртастим оквиром.

Овално лице је најзахвалније за одабир сунчаних наочара. Људима са овим обликом лица одговарају скоро сви модели наочара, али ако вам је тешко да се определите - изаберите благо четвртасти оквир са заобљеним ивицама и нећете погрешити.

Фото: Профимедиа

 

Ако имате дугуљасто лице потребно је да га привидно скратите. За то су можда најбољи избор четвртасте и округле наочаре већих димензија.

Широком облику лица највише одговарају такозване пилотске наочаре, или неки облик који је необичног изгледа како би се пажња усмерила на очи.

Фото: Профимедиа

 

Што се тиче четвртастог облика лица, вама су потребне наочаре које ће ублажити те четвртасте црте лица и најбољи избор су велике округле или овалне сунчане наочаре са тамним стаклима.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

(Магазин Новости)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".