Како преносе медији, Лариса Пинер, супруга британског војника Шона Пинера који је осуђен на смрт након што су га руске снаге заробиле док се борио за Украјину, осудила је "апсурдност и цинизам овог трулог и лажног догађаја званог суђење". Она је истакла да је рођена у Украјини, и рекла је да је њен муж "ратник" и упозорила да ће "циркус" око изрицања пресуде њеном мужу искористит руска пропагандна машинерија ради.

- Сви разумемо да руска пропаганда и Путин у потпуности користе овај случај и овај циркус ће трајати још дуго. Молим се свакодневно за мог ратника - написала је она на Фејсбуку и додала да украјински и британски званичници "чине све што могу да утичу на ово безакоње и реше ову ситуацију".

Фото: Профимедиа

 

- Међународни комитет Црвеног крста је свестан да ће још активније тражити приступ заробљеницима - рекла је она и додала да се нада да ће они који су заробљени издржати све шта им раде у Русији, преноси "Даилy Маил".

Шон Пинер (48) осуђен је заједно са Ејденом Аслином (28) још једним британским борцем који служи у украјинској војсци, а којег су руске снаге притвориле у Мариупољу. Пинер и Аслин су раније били приморани да моле за своје животе током телефонских позива члановима породице и британским новинарима од стране сепаратиста које подржава Русија и који их држе у заробљеништву.

Подсетимо, они су у Русији осуђени на смрт стрељањем као плаћеници који су водили терористичке активности због борбе са украјинским трупама.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".