Председник Скупштине Црне Горе и лидер Демократа Алекса Бечић поручио је да је једини пут реконструкција Владе, те да би све друго значило издају изборне воље грађана.


Он је у емисији "Аргументи", на Телевизији Црне Горе, истакао да сви очекују стабилизацију парламентарне већине, те да ће и након евентуалне реконструкције, Влада поштовати споразум, који је претходио њеном изгласавању.

Фото: Фото Архива Новости/ Скупштина Црне Горе

 

- Један је једини пут, а то је реконструција Владе, све друго, улажење у неке друге аранжмане, значило би издају изборне воље грађана Црне Горе - казао је Бечић и додао да се нада да ће наредних дана брзо почети дијалог премијера и представника парламентарне већине.

Бечић истиче да је потребно да се уђе у процес реконструкције Владе како би је оснажили, стабилизовати парламентарну већину и јаче и одлучније и кренули у нове реформске промене.

- У свим претходним месецима сам се трудио да допринесем спуштању тензија како би се одустало од екстремно крајних политичких позиција, било оних који су инсистирали на рушењу 42. владе и рушењу премијера Кривокапића, било саме владе и премијера, који су у једном тренутку можда сматрали да нема потребе за променама - казао је Бечић.

Истакао је да је показана добра воља, склоност ка рационалним и разумним решењима, те да је Демократски фронт (ДФ) одустао од рушења Владе, а премијер изразио спремност да се уђе у процес реконструкције.