Троипогодишњи дечак настрадао је у недељу увече у Купинову, када је на њега налетео аутомобилом "БМВ", којим је управљао О. М. (17) из Купинова.

Малишан је услед задобијених повреда на пола пута до болнице преминуо, а како је саопштила Полицијска управа Сремска Митровица, возачу је одређен притвор у трајању до 30 дана због постојања основане сумње да је извршио кривично дело тешка дела против безбедности јавног саобраћаја. Шта је довело до ове трагедије утврдиће даља истрага.

Мештани села Купиново ни дан после страшне трагедије, нису могли да дођу себи колико су се потресли, када су чули шта се догодило, а још горе је било онима који су све то видели.

- Вељко је сина довео на дечије игралиште где се он играо са осталом децом. У једном тренутку мали се спустио у канал који дели игралиште од пута и ту је опазио неко куче, што му је било занимљиво. Његов отац и тетка сели су на оближњу клупу, како би могли да га држе на оку, али је малишан у трену истрчао на улицу и нашао се испред возила - присећа се немилог догађаја један од очевидаца који је са својим дететом у том тренутку исто био на игралишту и не жели да му име јавно помињемо.

Човек каже да је тек тада уследила права драма, цика и вриска, деце и родитеља.

Возач пао на колена и тресао се од шока

Према причи нашег саговорника, возач "БМВ", одмах се зауставио и изашао из свог возила, пао на колена и почео да се тресе од шока.

- Дете су одмах убацили у то возило што га је ударило, само како би се што пре одвезао до болнице. Тек код Доњег Товарника срели су се са хитном помоћи, где су га убацили у санитет. И поред реанимације малишану није било спаса, преминуо је на пола пута - говори наш саговорник, који каже да ретко ко је из села те ноћи могао да спава колико су се потресли.

Био на одмору код бабе и деде

Настрадали дечак био је са породицом на одмору код бабе и деде. Његов отац већ више деценија живи у Немачкој и свако лето долази код његових родитеља у Купиново.

- Вељку је ово други брак, из првог има сина а из другог два сина. Са овом женом која је из Ашање старије дете има им око 7- 8 година и овај малишан што је имао 3,5 године. Иначе, то је једна фина, добра, радна породица. Тешка трагедија их је задесила - прича за наш лист Никола С. додајући да су се Вељкови баба и деда доселили у Купиново из Босне још далеких 50- тих година.

Ни за седамнаестогидишњака мештани овог села немају лоших речи, кажу да он није проблематичан младић, већ да је ово био само несрећан случај.

- Он се скоро оженио, жена му је у другом стању. Не знамо да је некада правио проблеме. Знам да има пробну дозволу, једино што сигурно није смео да вози то возило због кубикаже- истиче комшија од О.М. из улице Цвете Јовановић.

Казна

Очевици који су присуствовали овом несрећном догађају тврде да О. М. није пребрзо возио, већ претпостављају када се дете измигољило на пут да га није приметио.

- Шта ће му већа казна него живети са тим да си некоме одузео живот - говори отац једног од дечака који је био тада на игралишту.

(Новости)

БОНУС ВИДЕО

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".