Здрава и избалансирана исхрана и физичка активност најбољи су пут до мршављења, међутим уколико неке ствари не радите правилно, можете постићи потпуно супротан ефекат.

Уколико вам не полази за руком да се решите сувишних килограма, добро прочитајте овај списак и проверите да ли можда правите неку од следећих грешака.


Избегавање одређених намирница

Ако се у потпуности одрекнете целе једне врсте намирница, вероватно ће вам недостајати хранљиве материје које та храна поседује. На пример, уместо да елиминишете све угљене хидрате, фокусирајте се на целе житарице и запамтите да је важна величина порције.

Фото: Профимедиа

 

 

Претеривање с кардио вежбама

Важно је да се не фокусирате само на једну врсту тренинга, већ да радите на свим групама мишића. Тако ћете повећати мишићну масу и побољшати метаболизам.

Вежбање на празан желудац

Иако се чини да јутарње вежбање на празан желудац помаже мишићима да потроше више масти, тело ће заправо трошити једнаку количину масних наслага без обзира на то јесте ли пре вежбања јели или не. Заправо се тело грчевито држи за масне наслаге ако вежбате празног желуца.

Фото: Профимедиа

 

 

Недовољно сна

Добар сан је кључан за мршављење, јер вам треба додатна енергија како бисте имали снаге за вежбање, а с недостатком сна јавља се и немогућност контроле апетита. Наиме, премало сна повећава ниво хормона који утичу на глад.

Фото: Профимедиа

 

 

Прескакање оброка

Ова “метода” неповољно утиче на метаболизам. Он ће се успорити, па ћете све спорије губити килограме.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".