Како се незванично сазнаје, Јелену Л.(20) усмртио је њен дечко Лука Д. (24), а потом је покушао да пресуди и себи. Њих двоје су, говоре пријатељи, били су у љубавној вези која је окончана око Божића. Он с тиме, кажу, није могао да се помири па јој је учестало слао поруке и звао је.

Крвава одећа


Јелену је до парка недалеко од њене куће пре злочина довезао нови дечко с којим је у петак навече изашла. Договорили су се да ће му обавезно јавити када стигне кући. Знао је да ју је Лука тога дана звао и слао јој поруке. Кратки пут до своје куће, од свега 200-тињак метара, несрећна девојка није успела да пређе. Како се претпоставља, њен убица ју је дочекао пред кућом или у непосредној околини. Одвукао ју је у парк и усмртио. Још се званично не зна како је смрт наступила, али наводно је оружје убиства нож.

Њен садашњи дечко се забринуо што му се девојка не јавља. Када се нешто после, поновно провезао путем према њеној кући, угледао је Луку на надвожњаку.

- Одећа му је била крвава. Питао сам га где је Јелена, а он ми је одговорио: "Мртва је." Брзо сам отишао до њене куће и дозвао јој мајку па само назвали полицију - испричао је тај младић

- Чуо сам жену како виче "Госпон полицајац, госпон полицајац, убио ми је дете!" Било је тада десет минута иза поноћи. Нисам прилазио, али видео сам више полицијских возила и Хитну помоћ - казао је комшија Ивица.

Полиција је о злочину кратко саопштила, потврдивши како се сумња у насилну смрт девојке.

- Особа која се доводи у везу с тим догађајем налази се под надзором полиције. Проводимо криминалистичко истраживање с циљем утврђивања свих околности – саопштили су из ПУ осјечко-барањске.

Породица настрадале девојке доселила се пре две године у Нашице из оближње Доње Мотичине. Јелена је радила у продавници у оближњем Јелисавцу, а уз родитеље, има још две старије сестре и млађег брата. Требало је у суботу ујутро да ради, а како се није појавила на послу, звали су је на телефон и не слутећи зашто се не јавља...

Лука је запослен у једној фирми за одржавање путева, а грађани кажу да је из мирне породице. Није имао забрану приласка бившој девојци.

- Није га пријављивала полицији јер је мислила да ће престати да је зове - испричао је жртвин рођак. Пријатељи су се на друштвеним мрежама опраштали од Јелене.

– Изгледала је као анђео, сад је то и постала – написали су.

Лука има тешке телесне повреде, али није у животној опасности.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".