Ипак, сви они који осећају да желе да се опросте од младог Сплићанина чија је несрећна судбина ујединила регион моћи ће то да учине у понедељак увече у центру града.

Наиме, како пише Слободна Далмација, његова екипа, колегинице, колеге и бродари, спремају велики опроштај у самом срцу Сплита.

С порукама, које ће разнежити и она најтврђа срца, као и бакљама, припремају шпалир с бродићима у близини сплитске Трајектне луке. Такође и трајекти који ће се у том тренутку затећи у близини требало би да затрубе у спомен на Матејеву "ултиму партензу" (последњи полазак).

На овај симболичан начин, другари желе да одају почаст Матеју, а све би требало да се одвија сутра предвече након што сунце зађе. Овим ће тако од Периша моћи да се опросте сви његови суграђани, који су са стрепњом и неверицом, али и надом, протеклих пет месеци ишчекивали исход потраге за Сплићанином, који је иначе радио као скипер.

- Осетили смо да то треба да учинимо, а сигурни смо да би и он то волео након хиљада и хиљада порука и лепих речи које су му на друштвеним мрежама остављали његови Сплићани, као и грађани широм земаља регије. Свако ко жели нека сутра предвече дође у град. Желимо да га достојанствено испратимо, у нади да ће заувек бити ту међу нама и гледати нас с неког бољег и лепшег места. Хвала му што је био пријатељ каквог смо само могли да пожелимо. Нико од нас никад га неће заборавити - рекао је један од пријатеља Матеја Периша.

Подсетимо, Сплићанин Матеј Периш, чије тело је пронађено на Ади Хуји 18. маја, биће сахрањен сутра на гробљу Ловринац у родном Сплиту.

Ненад Периш захвалио је свима на подршци коју су му пружали током свих ових пет месеци, те упутио молбу медијима, али и јавности, да сахрана његовог сина буде тиха и у кругу најближе породице и пријатеља.

Он је овом приликом замолио јавност да покаже разумевање за ове молбе како би се интимно и лично опростили од члана своје породице.

- Поштовани новинари и сниматељи још једном вам се захваљујем на саосећању и коректном праћењу овог случаја, али вас још једном молим да због веома тешких тренутака за мене и моју породицу се суздржите од било каквог медијског праћења сахране нашег Матеја, и догађаја уз сахрану. Знам да ћете схватити моју молбу те вам се због тога у своје име и у име своје породице захваљујем - написао је он у поменутој поруци.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".