Најпознатију становницу Удбине испратили су бројни мештани на посљедњи починак те заувијек се опростили од ње.

Током сахране одржан је и говор у којем су се присетили Милке и њеног тешког живота од малих ногу.

- Опраштамо се од необичне жене, жене коју је судбина шибала од рођења и наменила јој тежак пут. Уз њу смо живели, а била је прихваћена таква каква јест. Жена без дома, без уобичајених друштвено прихватљивих норми понашања, одевања и живљења. Учили су нас да јој се не смејемо и не ругамо, подсећали да је без мајке остала у 13. години, а у 16. години је почела зарађивати за живот, да је била лепа, паметна и наивна те да је њен ум наједном почео балансирати између смисленог и илузивног.

Фото: Јутјуб принтскрин/ Tv Loki

 

Друштво ју је желело бацити у норме, но није се дала. Није прихватала милостињу, није желела боље. Љутила се на прекомјерну пажњу. Њезина опажања су нас насмејавала, а ми смо гледали да јој угодимо јер то је наша Милка - поручили су у говору који је пренео 24сата.хр

Подсетимо, Милка је преминула у понеђељак у 75. години живота. Годинама је живела као бескућница, била је прескромна, па никад није тражила да јој се помогне. Но, често су се јој мештани из Удбине помагали. Постала права интернетска сензација након што је 2015. објављен видео у којем Милка прича о врућинама.

(24 сата.хр)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".