- Спремио сам кофер и идем по свог сина у Београд. Јутрос ме назвао начелник београдске полиције и рекао ми да је пронађено тело низводно од Панчевачког моста и да одећа одговара истој одећи и обући коју је носио и Матеј. Данас током среде, или најкасније у четвртак ујутро биће познати резултати обдукције и ДНК анализе. Ја чекам већ пет месеци, сви смо се надали у дубини душе некој срећнијој вести и да ће Матеј бити пронађен жив. Нажалост, то није тако и што год било морам прихватити истину која је страшно болна. Али, мене вера учи да ово није крај и да ћемо се опет једног дана срести - истакао је Ненад за Јутарњи.

Периш додаје да му је подршка пристигла из хрватског МУП-а, премијера Пленковића, хрватске амбасаде из Београда, београдског надбискупа и фра Илијом из жупе Светог Анте. 

- Сви они исказали су своје саучешће и понудили помоћ. Ја се најискреније захваљујем свима њима, свим грађанима Хрватске, Србије, свима који су саосећали с нама, молили за Матеја. Захваљујем и полицији у Србији и Хрватској на професионалном и људском односу све време, као и Српској православној цркви.

Фото: Принтскрин

 

 

Периш наводи да се и даље није чуо са друговима његовог сина са којима је допутовао у Београд, те да пре мора завршити неке формалности око повратка у Сплит, уочи одласка у Београд.

Проналаском тела код Аде Хује потрага за Матејем Перишом је потенцијално завршено, али да то не подразумева крај полицијске истраге.

- Очекујем да ће полиција, као што је то и досад професионално радила, настојати да установи зашто је дошло до нестанка и шта се догодило. Али, оно што је у овом тренутку најважније и најбитније је да је пронађен Матеј. Тешка је и болна та истина, али ту смо где смо - рекаао је Ненад, захваљујући се свима који су се саосећали са његовом породицом.

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".