Отац Матеја Периша, Ненад Периш, потврдио је за Телеграф.рс да га је српска полиција обавестила о томе да је у Дунаву код Ада Хује пронађено тело младића, које по опису и гардероби одговара његовом сину.

- Мора се још упоредити ДНК, али по одећи, пронађен младић одговара Матеју. Ето, то је оно што вам могу рећи, немам за сада ништа друго. Јако ми је тешко и очекивали смо неку сретнију информацију, али свака истина је истина и с њом се морам суочити, ја и моја породица. То је тако, даље не могу ништа казати. Јако ми је тешко. Доћи ћу за Београд - рекао је Ненад Периш.

Фото: П. Милошевић

 

Како "Телеграф.рс" сазнаје, како би се тачно утврдило да ли је реч о Матеју Перишу, ДНК-а нађеног младића упоредиће се са ДНК-а Ненада Периша, оца младог Сплићанина.

Подсећамо, тело младића су морнари извукли јутрос у 9:30.

Мушкарац на себи има фармерке, мајицу са апликацијом и једну белу патику. Полиција је извукла тело око 9:30, а на терену су и форензичари.

- Тело непознате мушке особе уочено је јутрос око 9.20 у Дунаву код Аде Хује, потврђено је Танјугу у МУП-у. Како су навели у МУП-у, у питању је тело НН мушке особе, а увиђај је у току. Накнадно ће се утврдити индентитет особе, а медији преносе да је можда у питању Сплићанин Матеј Периш - пише у саоштењу МУП-а.

Подсећамо, Матеј Периш нестао је у ноћи између између 30. и 31. децембра, када је оставио своје другове у београдском клубу "Готик". Од тада је његов нестанак велика мистерија за све.

Фото: П. Милошевић

 

Одмах су објављени снимци са неколико камера на којима се види како Периш трчи, зауставља такси, поново трчи, а потом наводно силази у реку.

МУП је објавио и реконструкцију његовог кретања након што је изашао из клуба.

Оно што је извесно јесте да је Матеј изашао из клуба и почео да трчи узводно уз Саву, према Променади. Он је био само у црној мајици кратких рукава и није се заустављао. Постојала је бојазан да га је неко јурио, међутим, на једном од снимака који се појавио јасно се види да Матеј брзо трчи улицом пуном људи, али нико му није за петама и све је мирно.

Фото: Друштвене мреже

 

У једном тренутку Матеј се мимоишао с возилом које као да није ни приметио, а прошао је и између аутобуса и ограде, не обазирући се на опасност од саобраћаја.

Отац Матеја Периша провео је у Београду два месеца, надајући се све време да ће његов син бити пронађен.

(Телеграф)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".