Мајка која је у београдском насељу Миријево бацила дете (5) са трећег спрата па скочила за њим, према мишљењу стручњака, вероватно је имала озбиљне животне проблеме који су дуго тињали у њој и навели је да у тренутку растројства покуша да одузме живот себи и детету.

Подсетимо, дечак и мајка из Миријева преживели су пад са трећег спрата. Према речима очевидаца, жена, која је иначе била агресивна, на овај корак се одлучила због развода од дечаковог оца. Срећом, комшије су их брзо пронашле, малишан није озбиљније повређен, а мајка има вишеструке преломе.

Нестабилна

Психијатар Ивица Младеновић за Курир каже да после оваквих случајева треба сагледати читаву призму нечијег живота - да ли је особа психички болесна, емотивно нестабилна, какво је њено билансно стање у животу.

Фото:Јутјуб принтскрин/Jutarnji Program TV Happy

 

- Најлакше је осуђивати, али треба се запитати да ли је она психијатријски болесник па је спремна на тако нешто, да ли је икада лечена. Особе које се налазе у безизлазној ситуацији могу овако нешто видети као једино решење, а ако је емотивно нестабилна, могла се кајати непуних пола сата после учињеног. Треба испитати њене односе с партнером, породицом, да ли је имала потешкоће - каже Младеновић.

Патологија

Социјални психолог Весна Томић наводи да овакве приче узнемиравају и шокирају и стручњаке:

- У питању је једна озбиљна патологија, а жена је овакву одлуку донела вероватно потпуно помраченог ума. Ово је дуго тињало у њој и она се из неког себи својственог разлога одлучила на овај корак. Свакако је страшно да мајка баци своје дете које је носила у стомаку и одгајала.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".