Порота од седам мушкараца и пет жена прогласила је Р. Келија кривим после два дана разматрања случаја. Оптужбе су се заснивале на аргуменима да су менаџери и помоћници помагали Р&Б суперзвезди да упозна девојке, држи их послушнима и тихим, што је прерасло у злочиначки подухват.

Кели је већ био много пута на суду, а оптужбе за оснивање сексуалног култа, и стравично монструозно иживљавање над малолетним жртвама било је све језивије. 

Неколико особа које су тужиле Р. Келија су током суђења детаљно сведочиле о томе како их је он подвргавао изопаченим и садистичким хировима док су били малолетни.

ДЕЧИЈА ПОРНОГРАФИЈА


U junu 2002. Звезда се по 21 тачци терети за прављење дечије порнографије, укључујући сношај, орални секс, мокрење и друге сексуалне радње.

Чикашка полиција га је оптужила да је снимио свако од ових дела и намамио малолетника да учествује у њима. Све оптужбе односиле су се на једну девојчицу, рођену у септембру 1984.

Кели је тада све демантовао и било му је суђено, али је оптужница пропала због недостатка доказа.

 


Оптужбе против Р. Клеија нису биле подигнуте све док жртве нису дале интервјуе телевизији о злостављању које су од њега претрпеле, наводи АП.

На суђењу је свдочило 11 особа - девет жена и два мушкарца, који су описали своје искуство са њим.

Према речима једног од сведока, Р. Кели је када је он имао 17 година снимао њихове односе, док су други навели да је од њих тражио безрезервну послушност, а у супротном их кажњавао.

Певач чије је право име Роберт Силвестер Кели један је од најистакнутијих мушкараца којима се судило за сексуалне преступе у оквиру покрета #МеТоо, додаје Асошијејтед прес.

Казна Р. Келију ће бити изречена 4. маја следеће године.

(Танјуг/ББЦ)