- Хрватско министарство спољних послова је нешто погрешно схватило - поручио је Менцер, коментаришући поступак хрватског министарства које је позвало на разговор мађарског амбасадора у Загребу, због коментара премијера Виктора Орбана, пренела је агенција МТИ.


Орбан је у петак, у интервјуу о заједничком ембаргу Европске уније, којем се Мађарска противи, говорио о томе да земље које имају море и луке могу донети нафту на танкерима.

- Да нам нису узели море, и ми бисмо имали луку - рекао је Орбан у поменутом интервјуу, алудирајући на, како су пренели медији, хрватску обалу.

Менцер је на Фејсбуку саопштио да се Орбан позвао на "историјску чињеницу".

- Надам се да код наших хрватских пријатеља неће преовладати медијска хистерија и да ћемо моћи да наставимо да радимо у интересу развоја наше сарадње", додао је мађарски званичник.

Мађарски амбасадор у Загребу позван је у хрватско министарство спољних послова да објасни Орбанову изјаву да би "и Мађарска имала море да јој није одузето", наводи МТИ.

Хрватско министарство спољних послова оштро је реаговало и осудило изјаву Орбана која, како преносе хрватски медији, имплицира да је хрватски Јадран одузет од Мађарске.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".