Београдска полиција трага за мушкарцем старости од око 30 година и двадесет година старијом женом који су опљачкали мењачницу у београдском нашељу Чукарица када су на превару од раднице узели око 500.000 динара.

Полиција је по налогу Другог основног јавног тужилаштва у Београду узела снимке са камера, али и обавила и разговор са опљачканом радницом.

- Она је објаснила да су у мењачницу ушли жена и мушкарац и да су јој рекли да долазе из Народне банке Србије и да су инспектори. Показали су јој легитимације НБС и затражили сву документацију као и новац који се налази у објекту. "Инспекторка" је била задужена за проверу документацију, а њен колега је бројао новац.

Према речима раднице ништа није указивало да се ради о преварантима - каже наш саговорник близак случају.

Према информацијама, после неколико минута младић је рекао да "мора да изађе напоље како би препаркирао аутомобил".

- Не задуго из мењачнице је изашла и "инспекторка" тврдећи да је "колега са собом однео њој јако битну документацију и да моа до возила да је узме". Када је схватила да је објекат опљачкан радница је позвала власницу, али и полицију. Тачан опис "превараната" није могла да да јер су носили заштитне маске- каже извор.

Полиција је расписала потрагу за двоје превараната.

Према нашим информацијама, они су типовали мењачницу јер су тачно знали у ком тренутку која радница ради, али и у ком се тренутку налази највећа количина новца.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".