Реакција ХКС-а да иступи из Јадранске лиге и окрене се такмичењу под покровитељством ФИБА, у којој би финансијски значајно профитирали, наишла је на бројне коментаре јавности.


Један од најгласнијих критичара био је Мишко Ражнатовић који је на свом Твитер налогу објавио како би та одлука могла да сноси последице по хрватску кошарку.

Легендарни кошаркаш Дино Рађа, један је од највећих заговорника иступања хрватских клубова из регионалног такмичења. А овога пута имао је неколико речи и за Ражнатовића:

- Та изјава је доказ како се воде приватни интереси, а не интереси за бољитак кошарке. Јер, идемо овако. Данко Бранковић је од лета слободан играч. Напушта Цибону. Ко је његов менаџер? Мишко Ражнатовић. Шта од тога добија хрватска кошарка? Ништа. Шта ће од тога имати Цибона, хоће ли добити обештећење, а са Бранковићем је радила годинама? Неће. Хвала, довиђења -  изјавио је бивши центар је за хрватске "Спортске новости".


Рађа, први човек Хрватског кошаркашког савеза, потом је жестоко искритиковао Ражнатовића.
 

- Ту долазимо у ситуацију у којој се изврћу чињенице. Посао менаџера је да ради за играча, а овде играчи раде за менаџера. Менаџер треба да слуша жеље играча, а не обрнуто. Овде су ствари изокренуте. Менаџери воде и одлучују о свему. Надам се да ће доћи неки паметњаковић и рећи менаџеру 'гле, нећу да идем из Цибоне - закључио је Рађа.

Уторак би могао бити одлучујући дан када је у питању даље учешће хрватских клубова у  АБА лиги. До тада ће њихови клубови имати рок да се изјасне о предлогу ХКС-а за прелазак у Алпе Адриа куп.

(Новости)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".