- Ово је Пленковићева слабост и то ради из очаја да би оправдао све грозно што се догодило у мандату владе. То је напросто прожето корупцијом и лоповлуком који он штити. На овај начин покушава да каже: ја сам поштен и ницега се не бојим - рекао је Милановић, преноси Хина.

Тај предлог законских измена данас је усвојен на седници хрватске владе, а предвиђа укидање имунитета њеним члановима, ако се ради о коруптивном делу које се гони по службеној дужности.

Фото: Танјуг/фото Хина/ Адмир Буљубашић/нр

 

Тренутно, цланови хрватске владе имају имунитет од кривичног поступка за сва дела за која је прописана казна до пет година затвора, наводи Хина.

Милановић је тај потез оценио “ужасно опасним”, јер по њему "Државно тужилаштво (ДОРХ) или било ко, може да упада у станове министара, приводи их и тако да растура владу".

- Неко непознат са судским налогом који је добио пет минута пре тога, може ухапсити и премијера и ставити му лисице - нагласио је Милановић додавши да имунитет служи како би постојала равнотежа моћи и одговорности у држави, наводи Хина.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".