Ова особа је често најшармантнија коју сте икада упознали, на почетку односа је толико пријатна, заводљива, али када једном упаднете у њихову замку, осетићете да вам недостаје енергија, да је расположење негативно, да сте безвољни... Постоји неколико знакова на основу којих можете уочити психолошког вампира, а уколико приметите неке од њих, онда ћете знати са каквом особом имате посла, што у пријатељском и љубавном, тако и у пословном смислу. Ево их сигнали:

1. Тражење сажаљења - Особе које се стално на нешто жале, себе представљау као жртве којима треба помоћ, а ви се увек добронамерно дајете све док не исцрпе сву вашу енергију. Заузврат вам не дају баш ништа.

2. Сматра да су сви около криви за њихове невоље - Вампири су увек окружени чврстим негативцима: окрутном мајком, мрзовољном женом, материјалистичком љубавницом, немирном децом и шефом тиранином. Овим људима су сви около криви за њихове невоље, осим њих самих.

3. Изазива свађе - Негативна пажња је такође пажња. Психолошки вампир ужива да користи ово правило у животу. Да изазове свађе, емотивне увреде, да покаже бес на најмању ситницу.

Фото: Профимедиа

 

 

4. Воли да плете интриге - Трачеви му доносе посебно задовољство. Скупља туђе слабе тачке и вуче конце гласина, манипулише људима, а онда њихове слабости користи како би се осећао надмоћним. Овакви пријатељи вам нису потребни.5. Иде у крајност - Индиректни знак по коме је лако препознати енергетског вампира: склон је екстремима. Такви људи праве исхитрене потезе не размишљајући о последицама.

6. Недостатак енергије - Након разговора са њима вама енергија пада, осећате се тужно, безвољно, нераспоожени сте, немате више енергије за нове активности. Сваки сусрет са њима из вас црпи енергију и ви то осећате, како на физичком, тако и на менталном нивоу.

Када препознате психолошког вампира који вам "пије" енергију, важно је да предузмете следеће кораке које ће вас заштити:

  • Научите да кажете не. Нежно одбијте да урадите нешто што вам се не свиђа након првог захтева који вам је тешко испунити.
  • Јасно поставите границе. Ви сте успешна одрасла особа. Нико вам не може рећи да сте урадили нешто лоше или да сте лоше нарав .
  • Не верујте трачевима. Добро смишљене гласине звуче прилично уверљиво, али размислите зашто вам та особа све ово прича и како ће му бити од користи да се посвађа са предметом оговарања.
  • Ослоните се само на себе. Добијање помоћи и подршке од вољених је непроцењиво. Али увек је добра идеја имати резервни план у случају да ваш пријатељ није онакав каквим себе представља,
  • Максимално се дистанцирајте. Ово је последњи корак, односно одлука када схватите да вам овај однос не доноси ништа позитивно, а пуно негативних ствари. Не плашите се да се одвојите од људи који користе вашу пажњу, доброту и љубав.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".