Тело несталог Србина пронашла су двојица тинејџера, преноси портал Дна.фр.

- Тело несрећног Србина пронађено је прошле среде сакривено испод душека. Леш су нашла двојица тинејџера, иначе припадника секције Урбек која се бави истраживањем напуштених места. Када су ушли у напуштену зграду на обали реке они су приметили тело и одмах позвали полицију која је касније утврдила да је реч о човеку који се тражи још од католичког Божића - наводи портал.

Како су подсетили, аутомобил несталог Србина пронађен је у Безансону, а у гепеку је било много трагова крви, те се сумњало да је убијен.

- Осумњичени је Србин код кога се покојни упутио ради куповине аутомобила, а за њим је на снази европски налог за хапшење - наводи портал и додаје да је обдукција потврдила да је мушкарац убијен.

- Смрт је наступила након снажних удараца у главу, од чега му је пукла лобања. Још увек нису стигли резултати ДНК вештачења, али је Србин идентификован помоћу тетоважа - потврдио је тужилац Етјен Манто.

Рођаци несталог Србина пријавили су његов нестанак 26. децембра 2021. и испричали да се он из куће упутио ка Француској четири дана раније, а да је са собом понео већу количину новца како би купио кола.

- Истрага је утврдила да је последња особа која га је видела његов сународник, који је такође нестао. Одмах су ухапшене две жене, такође српске националности за које се веровало да су биле у контакту са осумњиченим. Једна од жена чистила је стан у коме је боравио, а обе су се теретиле за уклањање доказа и прикривање злочина. У међувремену, оне су пуштене, а истражитељи нису од њих успели да извуку никакве информације - преносе медији.

(Еспресо)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".