Весић је навео да у Батајници живи 40.000 људи и да се изградњом надвожњака, за који је, каже, Град издвојио 755 милиона динара, значајно побољшава њихов квалитет живота.

- Овде живи 40.000 грађана и без овог надвожњака њихов пут између насеља Шангај и Батајнице био би много дужи. На овај начин олакшавамо њихов живот, јер више неће бити пружних прелаза на прузи којом сада иду брзи возови - казао је Весић.

Подсетио је да је Град са општином Земун пре две године почео радове на изградњи надвожњака, који ће бити завршен у мају.

- Ово је једна од најважнијих инвестиција коју смо спровели и која показује колико је тешко кроз постојеће насеље спровести инфраструктуру, а притом олакшати живот људима - рекао је Весић приликом обиласка радова у Батајници.

Додао је да ће до краја јуна бити пуштен лаки саобраћај, а да ће у септембру надвожњак бити у пуној функцији, те да ће људи који живе у том насељу имати и брзи воз и одговарајући прелаз преко пруге.

Председник општине Земун Гаврило Ковачевић рекао је да је у плану изградња нове амбуланте у центру Батајнице, те да очекује да крајем ове или почетком следеће године почну радови на изградњи новог објекта.

Ковачевић је навео да се тренутно ради урбанистички пројекат за изградњу новог гробља у том насељу, те да се нада да ће до краја ове или почетком следеће године тај пројекат бити завршен.

- У овом тренутку ради се урбанистички пројекат за изградњу новог гробља у Батајници,а његовим реализацијом створиће се услови за израду грађевинског пројекта. Крајем ове или почетком следеће године, очекујемо да то гробље и приступне саобраћајнице буду у функцији како би грађани Батајнице имали могућност да своје најближе сахрањују у свом насељу - казао је Ковачевић.