Баш како је памтимо на малим екранима, за уметницу кажу да је одмерена и права дама.

- Иако ће ове године напунити 93 године, Мира Бањац има енергију детета. Увек када је видите, колико год да се тешко креће, њене очи играју од радости. Она је као несташно дете, чујем када јој син говори да се смири јер би да уради неке ствари које физички није у стању. Увек је фина, јави се и поприча са нама иако нисмо њен ниво, каже Мирина комшиница Љиља.

Фото: Архив Новости

 

 

У оближњој продавници кажу да јој син углавном купује намирнице или жена која им понекад помаже око сређивања куће.

- Ретко Мира сврати, никада сама. Зато направи списак сину, долази некада и жена која им помаже у кући. Знам тачно када се за њу купује, она обавезно тражити цигарете и воће. И када су јој доктори саветовали да престане да пуши, рекла је да неће - кроз осмех продавачица препричава причу коју је чула од комшија.

У оближњем парку речи хвале имала је и група средљошколаца из Мириног комшилука:

- Гледали смо је у неким серијама и знамо ко је она, мада моја мама више зна филмова у којима је глумила и стално ми то препричава. Видимо понекад и неке друге глумце са њом, када је довозе или одвозе на снимање. Види се да је омиљена. Увек “баци” неку духовиту опаску. Изађе са пријатејицама и да прошета у парку или седну у ту једну посластичарницу. Много су слатке, Мира се види да има харизму и да је била лепа као млада, каже једна од девојчица, док једини мушки припадник ове групице каже:

Фото: Данило Цветановић

 

 

- У “Балканском шпијуну” ме одушевила. Моја сестра студира глуму и каже да је Мира уметница која може различите улоге да одигра.

- Она је имала тежак живот, али о томе никада не прича. Увек је пуна оптимизма и насмејана. Чујемо и када учи текст за снимања. Једва чекамо да је видимо у “Игри судбине”, чули смо да ће ускоро да сними своје роле. И као млада је била способна, свуда је стизала, много је радила, каже Драган - господин који Миру познаје још из младости.

Суседи кажу да Мири често жене купују цвеће и дарују је на улици због свега што је учинила за културу, а да им се она љубазно захвали, скромно и са пуно љубави.

Фото: В. Данилов

 

 

Комшиница глумице, која је професорка, каже да јако цени Бањац због тога што никада није глумила звезду.

- Она је звезда и никада није морала то да глуми приватно. Њен ум је оштар и чујем када учи текст, она глуми, све време глуми. Ценим је и зато што не калкулише шта ће рећи, ако је питате шта мисли о некој теми или да ли нешто да се уради у граду она вам бритког језика каже. И када јој се нешто не допада јасно вам стави до знања да то неће урадити и неће подржати - објашњава ова госпођа.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".