- Везивно ткиво Босне и Херцеговине су Бошњаци, да нема Бошњака не знам до кад би Босна потрајала, а везивно ткивно унутар Бошњака је вера. И докле год су пуне џамије младих људи и докле год стотине хиљада људи пости добровољно, ноћу се дижу… ја нисам забринут за ову земљу - рекао је Изетбеговић на ифтару у Цазину.


Уследио је одговор Амбасаде САД у БиХ да су "везивно ткиво Босне и Херцеговине сви људи који живе у тој држави, а не само Бошњаци".

- Везивно ткиво БиХ су људи који живе у овој држави и боре се да изграде бољу будућност за себе и своје породице. То су Бошњаци. То су Хрвати. То су Срби. То су ''остали''. Сви су они грађани БиХ - саопштено је из Амбасаде САД.

Наводи се и да сви грађани заслужују демократску и просперитетну будућност за коју су гласали, али им је, како је истакнуто, њихови политички челници још нису испоручили.

"Оно што БиХ сада треба, више него икада у њеној скоријој историји јесте усмеравање веће пажње на изградњу заједничке будућности у оквиру евроатлантске породице држава, као и да политички челници троше мање енергије и времена на реторику и активности које деле добре људе који овде живе и раде", наводи се у саопштењу Амбасаде САД.

Изетбеговић је синоћ у Цазину предвидео и да у будућности следи, како је навео, драматичан сукоб Русије и Запада и у том контексту поменуо Србију која се, каже, наоружава.

- БиХ стоји на једној нози и мора доћи до промена. Морамо ојачати наше Оружане снаге и ојачати снагу нашег народа, патриотског блока -  навео је Изетбеговић.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".