Важио је за несвакидашњег, непредвидивог и живописног човека чији нас раскошни таленат и данас, много година након његове смрти изненађује, засмејава или тера на плач.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

 

Његове култне улоге и брилијантна глума свима су остале у сећању, а посебно је остао упамћен по улози Паје Чутуре у серији “Камионџије” у којој је раме уз раме глумио са још једним великаном српске глумачке сцене Миодрагом Петровићем Чкаљом.

У својој богатој каријери Павле је био добитник многих престижних награда међу којима су Седмојулска награда СР Србије за филмску уметност, Цар Константин, Октобарска награда, Златна арена у Пули… Ипак, славни глумац је био особа специфичног сензибилитета и несвакидашњег хумора. Није волео интервјуе, а иронично, ни награде.

О томе сведочи и ова анегдота:

Једном је до Павла Вуисића стигла вест да се неко удружење спрема да му да награду за животно дело. Глумац овим није био одушевљен:

Фото: Архив Новости

 

 

- Чуо сам од много поштоване и цењене секретарице Снешке да сам кандидован од удружења за још некакву награду, па пошто сви знају да за никаквим наградама не жудим, молим да из ове кандидатуре будем искључен. С поштовањем, Павле Вуисић (Београд, 30.06.1986).

Павле није волео публицитет који му је посао донео. У прилог овоме говори и чињеница да је једном приликом одбио да учествује у новогодишњем програму државне телевизије. Када су наставили да га моле, послао им је телеграм:

- Не могу снимати новогодишњи програм. Стоп. Не зовите ме. Стоп. Од сутра сам у Грчкој. А право да ви речем, дојадило ми је више да се керебечим - одговорио је глумац.

Фото: Архива Новости

 

 

Легенда нашег глумишта  преминуо је 1. октобра 1988. након тромесечне борбе са карциномом. Било му је 62 године.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".