То је изјавио папа Фрања у интервјуу за аргентински лист „La Nacion“, а преносе италијанске агенције, уз образложење које је дао папа „ватиканска дипломатија је схватила да би сусрет нас двојице у овом моменту могао да створи много конфузије“.

Папа је подвукао да је одувек промовисао међурелигијски дијалог, још од Аргентине па на даље и то су иницијативе на које је веома поносан јер је споразум увек надмоћнији од рата.

А на питање новинара зашто никада у изјавама не помиње име Владимира Путина одговорио је да „један папа никада не именује шефове држава, а још мање када је једна земља значајнија од њеног шефа“. А да ли ће отпутовати у Кијев одговорио је да сада не може да учини било шта јер би тако допринео ризику виших циљева а то су крај рата, или примирје, или у најмању руку хуманитарни коридори. „Чему би служило да сада папа оде у Кијев ако се рат наставља следећег дана“.

Сваки рат на овом свету је анахрон па и на овом цивилизацијском нивоу. На питање зашто је пољубио јавно украјинску заставу одговорио је да је „то био гест солидарности због мртвих, са њиховим породицама и са онима који пате јер су приморани да беже“.

(Новости)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".