Он је, како се сумња, ноћас, у свом стану на територији Старог града држао деветнаестогодишњег мушкарца везаног и затвореног у једној просторији и претио му да ће да га убије, пишу "Новости".

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Првом основном јавном тужилаштву у Београду.

"Курир" пише и о детаљима читавог случаја. Полицију је после поноћи звао мушкарац који се полицији у Београду представио као Н. Н. рекавши да је на свој мобилни добио поруку од пријатеља Ш. Х. (20) који му је написао да га је познати модни креатор Дарко Костић (42), затворио у шпајз и запретио да ће га "убити". Све се то догодило, како тврди човек који је примио СМС и случај пријавио полицији, ноћас око 2.40 после поноћи у самом центру Београда.

Фото: Т. Ћирић

 

 

Недуго потом уследила је још чуднија ситуација која се десила полицијској патроли на углу улица Лазе Пачуа и Васине, а којој је пришао управо млади Ш. Х. (20), чије је уметничко име Е. Е, и рекао полицајцима да се налазио у стану модног креатора, преноси "Курир".

Он је полицији испричао и како је одатле успео да побегне, али и како је дошао у ту ситуацију. Он је рекао да је након краће забаве у стану креатор "постао агресиван и потом га убацио у шпајз, те да је хтео и да га убије". Младић је испричао и да је Костића упознао преко апликације за упознавање "Гриндр", а затим дошао код њега у стан.

Младић је испричао и како се спасао - искористио је непажњу креатора и изашао из стана. Полиција је потом у поменутом стану затекла Костића и довела га у полицијску станицу. Младић је превезен на ВМА, на одељење токсикологије, а истрагу у случају води поменута станица у центру Београда. Полиција је Костића потом привела у станицу на основу раније потраге, а потом је ту и задржан у консултацији са дежурним замеником тужиоца.

(Курир/Новости)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".